2020-10-03 11:00:11• hírek • Bede Emőke

Kínai fotóművészek felvételeiből nyílt kiállítás Nagykárolyban

Péntek délután, 14 órai kezdettel a Károlyi-kastély lovagtermében tartották meg a csuhaji China Photo Network Online (CPNO) fotóművészeinek alkotásait bemutató kiállítás megnyitóját.

A MA Kang, CHEN Weilu, WU Yi és ZHU Qing munkáit a nagyközönség elé táró eseményt Adrian Stefanuti, a Gróf Károlyi Idegenforgalmon-népszerűsítő Központ referense nyitotta meg és moderálta, majd szólt az egybegyűltekhez Bogdan Georgescu, a Nagykárolyi Kulturális Igazgatóság vezetője, dr. Hágó Attila Nándor, a Vasile Vénig László Fotóklub elnöke, Varga Ezsébet Mandy, az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület tagja, illetve Bikfalvi Zsolt, a Vasile Vénig László Fotóklub alelnöke is.


A kiállításon MA Kang fotóművésznek azon absztrakt fényképeit lehet megtekinteni, melyek a ”Uncertain Times: The suburbs of the old capital 2010” című sorozathoz tartoznak, CHEN Weuilu Tibet ismeretlen oldalát tárja a közönség elé fényképei által, ZHU Qing pedig két fekete-fehér sorozattal mutatkozik be a helyieknek. Ezek egyike absztakt tájképeket tartalmaz, a másik pedig a csuhaji kikötő arcait örökíti meg.




A megnyitón a házigazdák köszöntői után a Duo Varadiensis nagyváradi formáció, valamint Thurzó Sándor József hegedűművész lépett fel, aki nem mellesleg egy kínai klasszikus zenei válogatással készült erre az alkalomra.


Az immár nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő Romániai Kínai Fotófesztivál keretében megvalósuló kiállítás egyébként nem csak Nagykárolyba érkezett el, de Arad, Nagybánya, Kolozsvár, Gura Humorului, Csíkszereda, Nagyvárad, Slatina és Ramnicu Valcea városába is eljut majd az előttünk álló egy hónapban, a fesztivál záróeseményét pedig október 30-án, Nagyváradon szervezik meg.


A kiállítást a Károlyi-kastély emeleti galériájában lehet megtekinteni november 1-ig.




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: